Vestuviniai ir sužadėtuvių žiedai bei jų suderinamumo klausimas

Vestuviniai ir sužadėtuvių žiedai bei jų suderinamumo klausimas

Nors šią akimirką jums gali kilti daugybė klausimų, susijusių su tuo, kaip turėtumėte mūvėti vestuvinį ir sužadėtuvių žiedą, iš tikrųjų vestuvinių ir sužadėtuvių žiedų mūvėjime nėra griežtų taisyklių. Viskas priklauso nuo konkretaus žiedų nešiotojo stiliaus ir jo pageidavimų. Taigi, kaip turėtumėte pasielgti?

Kuo skiriasi vestuvinis ir sužadėtuvių žiedas?

Nors tarp vestuvinio ir sužadėtuvių žiedo yra keletas esminių skirtumų, vienas pagrindinių skiriamųjų veiksnių yra jų įteikimo laikas. Sužadėtuvių žiedas paprastai įteikiamas peršantis, o vestuviniais žiedais abu partneriai apsikeičia santuokos ceremonijos metu. Taip pat, nors sužadėtuvių žiede paprastai būna ryškus centrinis akmuo, vestuviniame žiede paprastai nebūna vieno konkretaus esminio taško. Kartais juose būna mažesnių brangakmenių eilutės arba apskritai nenaudojami brangakmeniai ir pasirenkamas kuklesnis dizainas.

Dažniausiai pasitaikantys vestuvinių žiedų dizainai

Mados keičiasi kiekvienais metais, tačiau jei jūs norite, kad jūsų vestuvinis žiedas būtų amžinas, turėtumėte jo pasirinkimo metu naujausias mados tendencijas pastumti į šalį. Svarbiausia, kad vestuvinio žiedo dizainas ir stilius atspindėtų jūsų asmenybę.

Klasikiniai vestuviniai žiedai

Klasikiniai vestuviniai žiedai gali papildyti bet kokio dizaino sužadėtuvių žiedą. Klasikinio vestuvinio žiedo paprastumas visą dėmesį atiduoda sužadėtuvių žiedui. Todėl jei jūs norite pabrėžti savo sužadėtuvių žiedą ar tiesiog jums sunkiau sekasi atrasti jūsų viziją atitinkantį vestuvinio žiedo modelį, galite rinktis klasikinį vestuvinį žiedą, kuris jums neleis suklysti.

Išlenkto dizaino vestuviniai žiedai

Jei jūsų sužadėtuvių žiedas yra išskirtinės formos, būtų išmintinga pasirinkti išlenktos formos vestuvinį žiedą, kuris tarytum apglėbtų sužadėtuvių žiedą ir su juo susijungtų. Tokiu būdu jūsų žiedai taps lyg viena neatskiriama visuma. Taip pat dėl išlenktos vestuvinio žiedo formos sumažėja ir trintis su oda ir išvengiama diskomforto pojūčio.

Amžinybės vestuviniai žiedai

Sakoma, kad amžinybės žiedai simbolizuoja amžiną meilę ir įsipareigojimą vienas kitam. Tokio dizaino vestuvinis žiedas taip pat puikiai dera ir su skirtingų modelių sužadėtuvių žiedais.

Kaip suderinti vestuvinį žiedą su sužadėtuvių žiedu?

Tikėjotės labai sudėtingo atsakymo? Laimai, atsakymas yra labai paprastas – vestuvinį ir sužadėtuvių žiedą galite derinti kaip tik norite. Tai yra jūsų charakterio, skonio ir gyvenimo būdo išraiška. Tačiau jei visgi norite, kad suderinti juos jums būtų lengviau, atsižvelkite į tris pagrindinius veiksnius – žiedo metalą, brangakmenį ir dizainą.

Metalai

Jei manote, kad galite suklysti derindami tauriuosius metalus, skubame jus nuraminti – čia nėra jokių klaidingų sprendimų! Nors kai kuriems jaunavedžiams gali labiau patikti idealiai tarpusavyje derantys vestuviniai ir sužadėtuvių žiedai, kurių metalai sutampa, visi metalai atrodo puikiai, jei tik jums patinka tai, ką nešiojate. Todėl ar tai bus geltonasis auksas, baltasis auksas, rožinis auksas, ar platina – viskas priklauso nuo to, koks yra jūsų skonis ir mėgstamas stilius.

Brangakmeniai

Deimantai neabejotinai yra patys populiariausi jaunavedžių pasirinkimai, tačiau jie nėra vieninteliai brangakmeniai iš kurių galite rinktis. Nesibaiminkite pasižvalgyti ir po platesnį brangakmenių asortimentą – nuo safyrų iki rubinų ir smaragdų! Niekuomet negalite žinoti, kokį grožį jums pavyks atrasti.

Dizainas

Atrasti tobulai jums tinkantį vestuvinio žiedo dizainą ne visuomet gali būti labai paprasta – ypač, kai yra tiek daug skirtingų stilių. Žinoma, tai labai priklauso nuo jūsų individualaus skonio ir pageidavimų. Tačiau jei skirsite laiko ir pasitarsite su juvelyru, neturėtumėte ilgai užtrukti, kol surasite ką nors visiškai unikalaus ir derančio tarpusavyje – nuo nuostabių pavé vestuvinių žiedų iki rožinio aukso žiedų, kuriuos galima tobulai priderinti vieną prie kito.

Pabaigai

Jūsų vestuvinių ir sužadėtuvių žiedų derinys – tai daugiau nei tik gražus papuošalas. Tai yra jūsų besąlygiškos meilės, atsidavimo ir amžino ryšio simbolis. Todėl neleiskite sau skubėti ir pasistenkite atrasti nepriekaištingą šių dviejų žiedų derinį, kuris atspindės jūsų tikruosius jausmus vienas kitam.

Grįžti į tinklaraštį