Kaip pasirinkti prie sužadėtuvių žiedo derantį vestuvinį žiedą

Kaip pasirinkti prie sužadėtuvių žiedo derantį vestuvinį žiedą

Kartais jaunavedžiams vestuvinio žiedo pasirinkimas gali būti gana nelengva užduotis. Ieškant idealaus vestuvinio žiedo reikia atsižvelgti į daugybę veiksnių. Vienas iš jų yra tai, kaip vestuvinis žiedas atrodo šalia sužadėtuvių žiedo. Nors abu šie žiedai ne visada bus mūvimi kartu ir ne visada kiekvieną dieną, jie turėtų derėti ir papildyti vienas kitą. Todėl verta žinoti, kaip pasirinkti vestuvinį žiedą taip, kad jis derėtų prie sužadėtuvių žiedo.

Derinti ar nederinti?

Jei jums labai svarbu suderinti abu žiedus, geriausia rinktis žiedų komplektą. Tokį komplektą sudaro tarpusavyje suderinti sužadėtuvių ir vestuviniai žiedai. Jus taip pat gali sudominti trijų žiedų rinkinys, į kurį įeina ir jaunikio žiedas. Vestuviniai rinkiniai būna suderinti ir idealiai tinka tiems, kurie siekia tobulo įvaizdžio. Kita vertus, jie gali atrodyti tradiciškai ir konservatyviai.

Vis daugiau nuotakų atsisako tradicijos derinti žiedus ir eksperimentuoja su dydžiais, spalvomis ir stiliais, sukurdamos fantastiškus žiedų derinius. Tam nėra jokių taisyklių. Šių dviejų žiedų paskirtis – įprasminti du atskirus ir svarbius gyvenimo įvykius. Skirtingų stilių žiedų mūvėjimas gali simbolizuoti šį faktą.

Svarbiausia, kad tiek vestuvinis, tiek sužadėtuvių žiedas papildytų vienas kitą. Kadangi tai yra du žiedai, kuriuos mūvėsite visą likusį gyvenimą, labai svarbu, kad jie jums patiktų ir po daugelio metų.

Atsižvelkite į žiedų plotį

Bendra taisyklė yra tokia, kad vestuvinis ir sužadėtuvių žiedas turėtų būti vienodo pločio. Taip abu žiedai atrodys subalansuotai ir vientisai. Tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti sudėtinga. Pavyzdžiui, kai kurie sužadėtuvių žiedai siaurėja, o brangakmeniu inkrustuoto žiedo juostos plotis plonėja į brangakmenio pusę. Kiti žiedai gali būti skirtingo pločio, priklausomai nuo dizaino. Tokiais atvejais rinkitės vestuvinį žiedą, kurio plotis būtų toks pat kaip sužadėtuvių žiedo šonų. Taip sukursite pusiausvyrą tarp abiejų žiedų.

Tauriojo metalo pasirinkimas

Dažniausiai abiem žiedams pasirenkamas tas pats taurusis metalas, siekiant estetiško ir gražaus derinio. Be to, tokius žiedus patogu mūvėti ir jie papildo vienas kitą. Tačiau, jei norite, kad žiedai būtų įdomūs ir kontrastingi, galite maišyti ir derinti tauriuosius metalus. Tokiu būdu sukursite modernų ir madingą stilių, o kiekvienas žiedas išsiskirs iš kitų. Bėgant metams galite pridėti ir jubiliejinių žiedų.

Nors tauriųjų metalų pasirinkimas priklauso nuo jūsų pageidavimų, geriausia rinktis tvirtus metalus ir abu žiedus iš vienodo kietumo metalų. Tada kietesnis žiedas nesubraižys ir nepažeis minkštesnio žiedo, ypač jei abu žiedai yra vienas šalia kito.

Ar mano vestuvinis žiedas turėtų būti lygus?

Norite, kad jūsų vestuvinis žiedas priglustų prie sužadėtuvių žiedo? Daugeliui moterų nepatinka, kad tarp abiejų žiedų būtų tarpas, nes jos mano, kad tai gadina dviejų žiedų, kurie veikia kaip vienas elementas, vaizdą. Tačiau visai nebūtina, kad abu žiedai būtų vienodos formos ir priglustų vienas prie kito. Nepriklausomai nuo tarpelio tarp dviejų žiedų, jie gali būti skirtingų formų ir stilių.

Tačiau jei sužadėtuvių žiedas puoštas labai dideliu brangakmeniu, ypač kriaušės ar markizo formos, gali būti gera idėja įsigyti kontūrinį vestuvinį žiedą. Toks vestuvinis žiedas bus gerai matomas, ir tarpas tarp dviejų žiedų bus mažesnis.

Kaip dėvėti sužadėtuvių ir vestuvinius žiedus?

Tradiciškai vestuvinis žiedas Lietuvoje mūvimas ant dešinės rankos bevardžio piršto, o sužadėtuvių žiedas – virš jo. Nors tai labiausiai paplitęs būdas, tačiau gali būti ir kitų! Vienas iš kūrybiškų būdų – iš abiejų sužadėtuvių žiedo pusių mūvėti po vieną ploną vestuvinį žiedą. Taip išryškinamas sužadėtuvių žiedo spindesys, brangakmenis išlieka dėmesio centre, sukuriamas dinamiškas įspūdis.

Apsvarstykite žiedų stilių

  • Klasikiniai „Solitaire“ stiliaus sužadėtuvių žiedai. Jei turite klasikinį „Solitaire“ sužadėtuvių žiedą, rinkitės panašaus pločio vestuvinį žiedą. Toks sužadėtuvių žiedas yra spindintis ir ryškus, tačiau didelių gabaritų vestuvinis žiedas gali jį užgožti.
  • Aureolės formos („Halo“) sužadėtuvių žiedai. Tokios formos sužadėtuvių žiedai taip pat lengvai suderinami. Dėl savo spindesio ir dizaino juos galima derinti su įvairiausiais vestuviniais žiedais. Jei žiede esantis brangakmenis yra didelis, prie jo gerai priglus lenktas vestuvinis žiedas.
  • Žiedai su trimis akmenimis. Žiedus su trimis akmenimis geriausia derinti su paprastais vestuviniais žiedais, kad dėmesys būtų sutelktas į akmenis. Tačiau jei norite ryškesnio akcento, kodėl gi nepasirinkus vestuvinio žiedo, sudaryto iš tokios pat formos deimantų kaip ir žiedas su trimis akmenimis? Galima rinktis ir kitus brangakmenius, pavyzdžiui, safyrą arba rubiną.
  • Senoviniai ir modernūs vestuviniai žiedai. Jei sužadėtuvių žiedas yra senovinio stiliaus, modernus vestuvinis žiedas prie jo netiks, nes vizualiai jie labai kontrastuos tarpusavyje. Verčiau išlaikyti nuoseklumą ir rinktis senovinio stiliaus vestuvinį žiedą. Ir atvirkščiai, jei sužadėtuvių žiedas yra modernus ir madingas, prie jo derės ir modernus vestuvinis žiedas.
  • Sužadėtuvių žiedas su brangakmeniu. Spalvotą brangakmenį priderinti prie vestuvinio žiedo gana paprasta. Galite rinktis klasikinius deimantais inkrustuotus žiedus, kurie derės praktiškai prie visų žiedų su brangakmeniais. Vestuvinis žiedas ir sužadėtuvių žiedas puoštas tokiais pačiais brangakmeniais sukurs vientisą ir elegantišką įspūdį.

Vestuvinio žiedo pirkimas turi būti malonus procesas. Juk daugeliui žmonių tai nutinka tik kartą gyvenime! Taigi, būkite kūrybingi, džiaukitės kiekviena akimirka ir pasirūpinkite, kad abu žiedai iš tikrųjų unikaliai įprasmintų šį svarbų jūsų gyvenimo įvykį.

Grįžti į tinklaraštį