Sužadėtuvių žiedų gamybai puikiai tinkantys spalvotieji brangakmeniai

Sužadėtuvių žiedų gamybai puikiai tinkantys spalvotieji brangakmeniai

Pradėjote dairytis sužadėtuvių žiedų, tačiau jus domina netradiciniai pasirinkimai? Tuomet rinkitės gražų sužadėtuvių žiedą su spalvotais brangakmeniais! Žinoma, brangakmenių nevertėtų rinktis vien tik pagal estetiką. Turite atsižvelgti ir į kitus veiksnius, kaip antai brangakmenio kietumas ir tinkamumas dėvėti, skaidrumas ir patvarumas bei optinės savybės. Todėl norime pasiūlyti jūsų dėmesiui keletą brangakmenių, kurie pasižymi puikiomis savybėmis, gražia spalva ir tobulai tinka sužadėtuvių žiedų gamybai.

Spalvoti deimantai

Nusistovėjusią sužadėtuvių žiedų tradiciją visuomet galite paįvairinti pasitelkdami spalvotus deimantus. Deimantas pasižymi išskirtinėmis savybėmis, kurių dėka jis yra populiariausias ir geriausiai parduodamas sužadėtuvių žiedų brangakmenis. Deimantai, kurių kietumo koeficientas yra 10, yra atsparesni įbrėžimams nei bet kuris kitas brangakmenis. Ir ši savybė žiedui su brangakmeniu yra pati svarbiausia. Be to, jie išsiskiria ypatingu spindesiu ir šviesos sklaida.

Maždaug 1 iš 10 000 deimantų būna natūralios spalvos. Intensyviausių spalvų deimantai yra vertinami labiau, todėl ir jų kaina didesnė. Spalvoti deimantai gali būti geltonos kanarėlės, pastelinės žalios, akį traukiančios juodos, žvilgančios rožinės ir šampano spalvos. Rožiniai deimantai yra vieni brangiausių.

Safyrai

Safyras turi karališkojo brangakmenio reputaciją. Kad pamatytumėte viso to įrodymų, nereikia grįžti atgal į praeitį. Kembridžo kunigaikštienė Elizabeta Ketrin (Keitė) Midlton gavo safyrinį sužadėtuvių žiedą, kuris kadaise priklausė princo Viljamo motinai princesei Dianai.

Nors safyrai dažniausiai siejami su mėlyna spalva, jų būna visų atspalvių (išskyrus raudoną). Be to, šiems brangakmeniams būdingas pleochroizmas, t.y. dvi skirtingos spalvos, priklausomai nuo žiūrėjimo kampo. Kai kurie reti egzemplioriai taip pat gali keisti spalvą, priklausomai nuo šviesos šaltinio. Dar viena reta safyrų rūšis yra žvaigždiniai safyrai, pasižymintys stulbinančiu optiniu žvaigždžių efektu, kuris vadinamas asterizmu. Safyrų kietumo koeficientas yra 9, todėl jie yra vieni iš kiečiausių natūralių ne deimantinių brangakmenių. Tai puikūs juvelyriniai akmenys, ypač tinkantys sužadėtuvių žiedams. Safyrai yra vieni paklausiausių ir daugiausiai kainuojančių brangakmenių pasaulyje.

Smaragdai

Norite daugiau karališkųjų brangakmenių variantų? Apsvarstykite „karalių brangakmenį“ - smaragdą. Smaragdai, kuriuos, kaip teigiama, pasirinko Kleopatra, būna nuostabios žalios spalvos – nuo šviesiausių iki tamsiausių atspalvių.

Smaragdų kietumo koeficientas yra 8; jie atsparūs įbrėžimams, tačiau reikalauja ypatingos priežiūros. Dėl inkliuzų ir įtrūkimų, kurių aptinkama smaragduose, kiekvienas iš jų yra unikalus brangakmenis. Tačiau inkliuzai ir įtrūkimai taip pat gali turėti įtakos skaidrumui ir patvarumui. Todėl smaragdai paprastai apdorojami aliejumi ir užpildais, kuriuos laikui bėgant gali tekti naudoti pakartotinai. Renkantis smaragdus reikia papildomų pastangų, tačiau dėl nuostabios spalvos ir retumo jie yra ypač vertinami kaip sužadėtuvių žiedų akmenys.

Rubinai

Rubinu puoštas sužadėtuvių žiedas atrodo tikrai įspūdingai. Rubinai yra geidžiama raudonojo korundo atmaina. Visų kitų spalvų brangakmenių kokybės korundas laikomas safyru. Jis pasižymi safyrui būdingu kietumu ir patvarumu, nors rubinas dažniau apdorojamas ir tobulinamas. Kraujo ryškumo raudona, raudona šiek tiek su violetiniu atspalviu, vidutinio tamsumo ir itin sodri – tai paklausiausios rubino spalvos.

Dėl savo ilgaamžiškumo, retumo ir asociacijų su meile ir širdimi rubinas yra labai tinkamas (nors ir brangus) pasirinkimas sužadėtuvių žiedams. Žiedas su deimantais apsuptu rubinu centre gali tapti tikrai nepakartojamu žiedu.

Ametistai

Ametistai – graži ir populiari deimantų alternatyva, kuri taip pat puikiai tinka sužadėtuvių žiedams. Šios gražios kvarco atmainos spalvų gama svyruoja nuo šviesiai violetinės levandų iki tamsiai violetinės. Jų kietumo koeficientas yra 7 ir nėra sluoksniavimosi plokštumų, todėl juos sunku įbrėžti ar sutrupinti.

Iš bet kurios spalvos ametistų galima pagaminti gražius sužadėtuvių žiedus. Iš pirmo žvilgsnio brangakmenis, turintis simbolinių sąsajų su aistrų slopinimu, gali pasirodyti keistoku pasirinkimu sužadėtuvių žiedui. Kita vertus, tai galėtų puikiai atspindėti meilės jausmą tarp dviejų žmonių, pasiruošusių įsipareigoti vienas kitam visam laikui.

Žinoma, tai nėra vieninteliai nuostabaus grožio brangakmeniai, kuriais galima inkrustuoti sužadėtuvių žiedus. Jūs galite apsvarstyti galimybę pasirinkti ir kitus brangakmenius, tarp kurių yra ir turmalinas, citrinas, akvamarinas, opalas arba granatas. Pasirinkimas priklauso tik nuo jūsų!

Grįžti į tinklaraštį