Kas renka ir perka vestuvinį žiedą vyrui

Kas renka ir perka vestuvinį žiedą vyrui

Šiais laikais nėra griežtų taisyklių, kas turi išrinkti ir nupirkti vestuvinį žiedą vyrui. Pagal senąsias tradicijas vyras pats turėdavo įsigyti vestuvinį žiedą, tačiau šiandieniniame liberalesnėmis vertybėmis grindžiamame pasaulyje išlaidos dažnai pasidalijamos. Daugelis porų vestuvinius žiedus įsigyja kartu, pasidalindamos finansinę naštą arba norėdamos išsirinkti tarpusavyje derančius vestuvinius žiedus.

Ne kiekvienas žino, kad ilgą laiką vyrai vestuvinių žiedų nemūvėjo. Iki pat 1940-ųjų vestuvinio žiedo mūvėjimas nebuvo populiarus tarp daugelio vedusių vyrų. Situacija pradėjo keistis tik Antrojo pasaulinio karo laikotarpiu, o karui pasibaigus vis daugiau vyrų ėmė mūvėti vestuvinius žiedus.

Ištisus dešimtmečius buvo manoma, kad vestuviniais žiedais turi pasirūpinti stipriosios lyties atstovai. Tačiau šiomis dienomis toks požiūris yra visiškai pasikeitęs arba, paprastai tariant, išnykęs. Dabar jau nebėra tokio griežto nusistatymo, kas iš tikrųjų yra atsakingas už vestuvinių žiedų įsigijimą. Taigi, šiandien sprendimas, kas pirks vestuvinį žiedą jaunikiui, priklauso tik nuo asmeninių poros pageidavimų ir turimo biudžeto. Be to, pastaruoju metu vis daugiau porų vestuvių išlaidas – įskaitant ir sužadėtuvių bei vestuvinius žiedus – aptaria, derina ir numato kartu.

Kita vertus, vis dar pastebima, kad dalis porų nori taikyti įprastus ir tradiciniais vadinamus sprendimus, kuomet vestuvinius žiedus perka vyras. Tačiau net jei pasirenkamas pastarasis sprendimas, reikia atsižvelgti į asmeninius ir antrosios pusės poreikius, skonį bei reikalavimus, nes nuo to gali tiesiogiai priklausyti ir išlaidos, kurias teks patirti perkant vestuvinius žiedus. Tauriųjų metalų ir brangakmenių kainos bėgant metams auga, o tai reiškia, kad tai turi įtakos ir vestuvinių žiedų gamybos kainoms. Todėl visiškai normalu ir praktiška finansinę naštą paskirstyti tolygiai – juolab, kad vestuvių biudžetas taip pat dažniausiai būna bendras.

Nors sužadėtuvių žiedus dažniausiai renka vyras, norėdamas mylimajai padaryti staigmeną, renkantis ir įsigyjant vestuvinius žiedus situacija pasikeičia. Vestuviniai žiedai yra tai, ką susituokusi pora mūvės visą santuokinį gyvenimą, todėl natūralu, kad vestuvinių žiedų pasirinkimas turi būti labai gerai apgalvotas, įvertintas ir pamatuotas. Tai neturėtų būti staigmena nei vienam iš būsimų sutuoktinių, nes ta staigmena kartais gali būti ne visai maloni – juk kiekvieno iš mūsų skonis skiriasi.

Šiais laikais paprastai būsimas jaunikis pats išsirenka vestuvinį žiedą, lygiai taip pat, kaip tai padaro ir būsima nuotaka. Ar vestuvinių žiedų ieškoma drauge, ar atskirai, priklauso nuo kiekvienos individualios poros, tačiau jei norima, kad vestuviniai žiedai derėtų tarpusavyje, į paieškas vertėtų leistis kartu su savo antrąja puse. Taigi, jei jūs svarstėte, kuris iš judviejų turėtų išrinkti ir nupirkti vyrišką vestuvinį žiedą, turėtumėte įvertinti jūsų abiejų lūkesčius. Pavyzdžiui, galbūt jūs nuspręsite pasielgti labai sentimentaliai ir norėsite vestuvinius žiedus vienas kitam pirkti ir įteikti kaip dovaną, o gal priešingai – jūsų skoniai labai skiriasi, todėl kiekvienas iš jūsų norite individualiai išsirinkti tik jums patinkantį vestuvinį žiedą.

Nors pasirinkimai gali būti skirtingi, apibendrinant galima drąsiai teigti, kad dažniausiai būsimi jaunavedžiai vestuvinius žiedus perka kartu – nepaisant to, ar nusprendžia rinktis visiškai skirtingus vestuvinius žiedus, ar galvoja apie tobulai tarpusavyje derančių žiedų pasirinkimą. Jei dar nespėjote išsirinkti judviem tinkamų vestuvinių žiedų, susėskite ir drauge aptarkite, koks bus jūsų vestuviniams žiedams skirtas biudžetas, kokie bus jūsų keliami reikalavimai žiedo dizainui, metalui, brangakmeniams ir kitoms detalėms, o tada galiausiai priimkite sprendimą, kaip vykdysite vestuvinių žiedų paieškas.

Grįžti į tinklaraštį