Patarimai perkant sužadėtuvių žiedą

Patarimai perkant sužadėtuvių žiedą

Sužadėtuvių žiedo paieškos yra labai atsakingas procesas, todėl visiškai nenuostabu, kad planuojantiems pasipiršti gali kilti labai daug įvairių klausimų. Taigi, tam, kad pasirinkti tinkamiausią sužadėtuvių žiedą jums būtų daug lengviau, pateikiame keletą praktiškų patarimų.

Nustatykite biudžetą

Biudžetas yra labai svarbus veiksnys, kai kalbama apie sužadėtuvių žiedų pasirinkimą. Tačiau nėra tikslios sumos, kurią jūs „turėtumėte“ skirti sužadėtuvių žiedui. Vietoje to, kad dairytumėtės aplinkui ieškodami atsakymų, atsižvelkite į savo asmeninę finansinę padėtį ir nustatykite tokį biudžetą, kuris jums atrodytų pats optimaliausias.

Nors apytiksliai pusė sužadėtuvių žiedų yra su deimantais, kurie yra nuo 1 iki 2 karatų, ketvirtadalis jų paprastai yra didesni nei 2 karatai. Tai tiesiogiai atsispindi ir sužadėtuvių žiedų kainoje. Todėl jei norima sumažinti išlaidas, visuomet galima rinktis ir deimantų alternatyvas.

Nors galbūt jau buvote girdėję „taisyklę“, kuri sako, kad sužadėtuvių žiedui turėtumėte išleisti 2-3 mėnesių atlyginimo dydžio sumą, vis dėlto nevertėtų vadovautis tokiu požiūriu. Taigi, nustatykite jums tinkamą biudžetą, atsižvelgdami į savo dabartinę finansinę situaciją, ir pagalvokite apie savo būsimos sužadėtinės norus.

Atsižvelkite į jos stilių

Kai būsite nustatę biudžetą, jums reikės išsiaiškinti, koks yra jūsų mylimosios stilius. Kad tai padaryti jums būtų lengviau, galite peržiūrėti jos turimus papuošalus. Galbūt dauguma jų yra pagaminti iš geltonojo arba baltojo aukso? Ar ji labiau mėgsta modernius, ar klasikinius papuošalus? Taip pat galite pažvelgti ir į jos drabužius bei aksesuarus. Tai gali jums pagelbėti bandant suprasti, koks yra tikrasis jūsų antrosios pusės skonis.

Nuspręskite dėl deimanto formos

Svarbiu veiksniu tampa ir deimanto formos pasirinkimas. Iš tiesų, tai labai tiesiogiai priklauso nuo konkretaus skonio ir lūkesčių. Kartais pasirenkama klasikinė deimanto forma, pvz., apvalus briliantinis pasjanso sužadėtuvių žiedas. Tuo tarpu kiti gali rinktis universalesnį variantą, pvz., kriaušės formos deimantinį žiedą.

Jei manote, kad jūsų mylimajai yra svarbiausias žiedo dydis, galite pasirinkti didesnės formos žiedą su smaragdinio pjūvio deimantais. Pasirinkta sužadėtuvių žiedo deimanto forma taip pat padės lengviau pasirinkti ir patį žiedo stilių.

Susipažinkite su deimantų pagrindais

Jei žinosite, kas yra „4C“, galėsite daug lengviau priimti teisingą sprendimą renkantis deimantą, kadangi kiekvieno deimanto kokybė ir grožis gali labai skirtis.

  • Briaunavimas: rinkitės tik puikiai arba idealiai nušlifuotą deimantą, kad jis būtų kuo ryškesnis. Nuo briaunavimo priklauso deimanto grožis.
  • Spalva: vertėtų rinktis beveik bespalvį deimantą, kurio spalvinė gama yra G-I. Tokiu atveju žvelgiant plika akimi deimantas atrodys toks pat bespalvis kaip ir D-F diapazono deimantas, bet kainuos gerokai mažiau.
  • Skaidrumas: paprastai VS1 arba VS2 skaidrumo deimantai yra geriausios vertės, vertinant tai, ką matome plika akimi.
  • Karatas: kai renkatės deimantą, svarbiausia yra jo grožis ir spindesys, todėl neturėtumėte susitelkti tik į karatų skaičių. Kaip bebūtų, atsižvelgus į trijų išvardintų C klasių deimanto įvertinimus, pasistenkite surasti daugiausiai karatų turintį žiedą, kuris vis dar įtilptų į jūsų biudžetą.

Pasirinkite tobulą metalą

Kai kalbama apie sužadėtuvių žiedų metalą, yra keturi pagrindiniai pasirinkimo variantai: geltonasis auksas, baltasis auksas, rožinis auksas ir platina. Pirmiausia turėtumėte pasirinkti spalvą, kuri geriausiai papildytų sužadėtuvių žiedo stilių. Pavyzdžiui, jei jūsų mylimoji mėgsta nešioti sidabrinius papuošalus, pasirinkite baltąjį auksą. Jei ji mėgsta daugiau spalvų, apsvarstykite galimybę įsigyti rožinio aukso sužadėtuvių žiedą. Paprastai patariama rinktis baltąjį auksą, o ne platiną, nes baltasis auksas yra kur kas pigesnis ir atrodo identiškai, kartu reikalaudamas mažiau priežiūros bei valymo nei platina.

Tuo tarpu, kai renkatės auksinį žiedą, nepamirškite atsižvelgti į karatų skaičių. Kuo daugiau karatų, tuo grynesnis yra auksas, tačiau taip pat jis yra ir minkštesnis. Dažniausiai renkamasi tarp 14K ir 18K aukso. Kuo mažiau karatų, tuo didesnę dalį lydinio sudaro kiti metalai, suteikdami jam daugiau patvarumo. Tačiau populiariausias yra 14K auksas, nes jis pigesnis už 18K auksą, nenusileidžia savo grožiu ir yra šiek tiek patvaresnis.

Pasirinkite tinkamą žiedo dydį

Nors tai tarytum turėtų būti akivaizdu, tinkamo sužadėtuvių žiedo dydžio pasirinkimas padės išvengti nesusipratimų ir papildomų nepatogumų. Netinkamas žiedo dydis gali sugadinti tą svarbiąją akimirką, kuomet jūs pasipiršite. Be to, tai nulems būtinybę kreiptis į juvelyrus dėl žiedo dydžio keitimo. Todėl iš anksto tiksliai išsiaiškinkite, kokio dydžio žiedas geriausiai tiktų jūsų būsimai sužadėtinei.

Grįžti į tinklaraštį