Koks metalas vestuviniam žiedui yra pats patvariausias

Koks metalas vestuviniam žiedui yra pats patvariausias

Nesvarbu, kokį darbą dirbate ir koks yra jūsų gyvenimo būdas, jei norite, kad jūsų vestuvinis žiedas atlaikytų visus gyvenimo išbandymus, labai svarbu pasirinkti tinkamą metalą, kuris būtų patvariausias. Natūralu, kad nusprendusiems įsigyti vestuvinius žiedus su brangakmeniais, gali atrodyti svarbiausia išsirinkti norimą brangakmenį, tačiau ne mažiau svarbus yra ir metalas, iš kurio pagamintas vestuvinis žiedas, nes nuo jo priklauso ne tik žiedo grožis, bet ir patvarumas.

Taigi, siūlome daugiau sužinoti apie metalus, iš kurių gaminami vestuviniai žiedai. Ši informacija gali būti naudinga tiems, kurie ieško vestuvinių žiedų ir nori teisingai pasirinkti.

Paladis

Sidabriškai baltas paladis yra šiek tiek kietesnis už platiną. Pagal Moso kietumo skalę, paladžio kietumas yra 4,75, o platinos – apie 4,5. Paladis priklauso taip vadinamos platinos grupės metalams, tačiau dėl mažesnio tankio jo kaina yra labiau prieinama nei platinos. Paladis netamsėja kaip daugelis kitų metalų ir yra hipoalergiškas.

Platina

Platina yra ne tik vienas rečiausių, bet ir vienas populiariausių metalų, kuriuos renkasi žmonės, norintys balto sidabro išvaizdos ir itin patvaraus vestuvinio žiedo. Dėl savo cheminės sudėties platina nereaguoja su deguonimi, todėl yra labai atspari blukimui ir korozijai. Tai yra labai puikus pasirinkimas ieškantiems ilgaamžio vestuvinio žiedo – ypač tiems, kurie daug darbo atlieka rankomis. Platina, kaip ir jau minėtas paladis, yra hipoalerginė.

585 prabos geltonasis, rožinis ir baltasis auksas

Nors greičiausiai jau žinote, kad grynas auksas yra minkštas ir tikrai nėra tobulas pasirinkimas papuošalų gamybai, lydant auksą su kitais metalais padidėja jo patvarumas. Karatų sistema rodo, kiek gryno aukso yra mišinyje. Auksas dažniausiai maišomas su nikeliu, variu, cinku arba sidabru – nuo jų kiekio priklauso rausvas rožinio aukso atspalvis arba sidabrinis baltojo aukso atspalvis. Kuo mažesnis karatų skaičius, tuo mažiau aukso yra lydinyje. Nors minėtų spalvų 14K aukso patvarumas yra beveik vienodas, iš visų trijų patvariausias yra geltonasis auksas, o po jo seka rožinis ir baltasis auksas.

750 prabos geltonasis ir baltasis auksas

750 prabos aukso vestuviniame žiede yra daugiau aukso (75 %) nei 585 prabos auksiniame žiede, todėl 18K geltonasis auksas yra geltonesnės spalvos, tačiau jis taip pat yra lydinys, kuriame yra paladžio, nikelio, cinko ir sidabro (pridėtų metalų procentinė dalis gali skirtis). Nors jis šiek tiek minkštesnis nei 14K auksas, vis dėlto šiomis dienomis nemažai sužadėtuvių ir vestuvinių žiedų gaminami ir iš 18K geltonojo aukso, kurį inkrustuojant brangakmeniais sukuriamas ypatingo grožio duetas. Tuo tarpu sidabro spalvos mėgėjams rekomenduojama rinktis 18K baltąjį auksą, nes, lyginant su sidabru, jis yra atsparesnis korozijai.

Sterlingo sidabras

Sterlingo sidabras yra labiausiai paplitęs sidabro lydinys, kuriame yra 92,5 % sidabro. Nemažą likusio mišinio dalį sudaro varis – jis padidina lydinio kietumą. Šiame tauriųjų metalų sąraše minkščiausias metalas yra sidabras. Vis dėlto, nepaisant jo minkštumo, sidabras iki šiol yra pakankamai populiarus pasirinkimas vestuvinių žiedų gamyboje, tačiau prie sidabro nerekomenduojama rinktis didesnių brangakmenių.

Patvarus nereiškia nesunaikinamas

Nors savo vestuviniam žiedui galite nuspręsti pasirinkti patvariausią taurųjį metalą, kasdienis gyvenimas laikui bėgant ant visų metalų palieka pėdsaką. Nors kai kurie metalai dėvisi lėtai, kasdieniai veiksniai, nuolat veikiantys žiedą, galiausiai padaro savo. Taigi, jei norite, kad jūsų vestuvinis žiedas kuo ilgiau išliktų geros būklės, jei reikia dirbti sudėtingus darbus rankomis, geriau žiedą nusiimti ir pasidėti į saugią vietą.

Ir pabaigai belieka pateikti vieną praktišką patarimą – net ir po daugelio metų mūvėjimo visi metalai gali atrodyti naujai, jei jūsų vestuvinis žiedas bus profesionaliai nuvalytas ir nupoliruotas, todėl retkarčiais galima apsilankyti pas juvelyrą.

Grįžti į tinklaraštį