Jei jūsų vestuvinis žiedas susibraižė: priemonės, padėsiančios tai ištaisyti

Jei jūsų vestuvinis žiedas susibraižė: priemonės, padėsiančios tai ištaisyti

Vestuvinis žiedas yra santuokos simbolis, su kuriuo tikriausiai nesiskiriate kiekvieną dieną ir kurį retai nusimaunate nuo piršto. Nors vestuviniai žiedai paprastai gaminami iš tvirtų ir patvarių medžiagų, jie taip pat yra vieni iš tų papuošalų, kurie susiduria su didžiausia pažeidimų rizika, nes yra dėvimi kiekvieną dieną. Taigi, kas nutiks, jei jūsų vestuvinis žiedas susibraižys ar bus kitaip sugadintas? Jei taip atsitiktų, yra būdų ir priemonių, kaip pašalinti tokius pažeidimus.

Žinoma, nei vienas metalas nėra absoliučiai nepažeidžiamas. Dėl nuolatinio aplinkos poveikio ir kasdienio dėvėjimosi įbrėžimų gali atsirasti ant daugelio vestuvinių žiedų. Kita vertus, kiekvienas ant vestuvinio žiedo pasilikęs įbrėžimas gali būti gražus priminimas apie jo ilgą ir įdomią kelionę – ir tai neabejotinai yra natūrali papuošalų, kurie būna su mumis kiekvieną dieną, savybė. Tiesą sakant, daugelis žmonių džiaugiasi savo vestuviniais žiedais tokiais, kokie jie yra, net jei laikui bėgant ant jų gali atsirasti įvairių netobulumų. Vis dėlto, jei nesate patenkinti savo vestuvinio žiedo išvaizda, yra priemonių, kurių pagalba galite atkurti jo pirminę būklę.

Vestuvinio žiedo dėvėjimosi priežastys

Paprastai yra dvi priežastys, nuo kurių priklauso, kaip greitai vestuvinis žiedas susidėvės – tai yra taurusis metalas, iš kurio žiedas pagamintas, ir jį veikiantys aplinkos veiksniai. Platina yra tvirčiausias metalas. Po jo seka 18 karatų auksas. Tuo tarpu 14 karatų auksas dėl didesnio sidabro kiekio lydinyje yra šiek tiek mažiau atsparus įbrėžimams nei jau minėtas 18 karatų auksas, tačiau skirtumas yra minimalus. Galiausiai, 9 karatų auksas ypatingai linkęs braižytis, todėl tokio aukso vestuviniams žiedams naudoti nerekomenduojama.

Taip pat svarbu, kokia veikla jūs kasdien užsiimate ir su kuo skirtingų veiklų metu jūsų vestuvinis žiedas kontaktuoja, pavyzdžiui, galbūt plaunate indus naudodami plovimo priemonę, kilnojate svarmenis, plaunate grindis, imatės sodo darbų ar kt. Visų šių veiklų metu jūsų vestuvinis žiedas gali būti pažeistas, tačiau dažniausiai jis susibraižo kontaktuodamas su kitais metalais. Žinoma, visai išvengti vestuvinio žiedo, kuris mūvimas kasdien, nusidėvėjimo neįmanoma, tačiau visada galima imtis atsargumo priemonių ir prieš įvairias veiklas, tokias kaip namų ruošos darbai ar sportas, žiedą nusimauti.

Savarankiška priežiūra

Siekdami, kad jūsų vestuvinis žiedas visuomet atrodytų gražiai, patariama retkarčiais jį nublizginti specialaus audinio gabalėliu. Taip pat naudinga jį nuplauti šiltu vandeniu, naudojant švelnią plovimo priemonę ir minkštą dantų šepetėlį. Venkite karšto vandens bei pernelyg didelio šveitimo.

Vestuvinio žiedo poliravimas

Jei ant jūsų vestuvinio žiedo atsirado įbrėžimų, galite kreiptis į juvelyrus, kurie nupoliruos jūsų žiedą. Tačiau pernelyg dažnai vestuvinio žiedo poliruoti nereikėtų, nes kiekvieno poliravimo metu pašalinama šiek tiek metalo ir kitų žiedo medžiagų. Taigi, retkarčiais atliekant žiedo poliravimą galima pašalinti negilius įbrėžimus ir atkurti vestuvinio žiedo blizgesį. Kita vertus, jei pažeidžiama žiedo graviūra ar atsiranda gilesnių įbrėžimų, juos pašalinta gali būti nelengva, todėl visuomet rekomenduojama su vestuviniu žiedu elgtis atsargiai.

Pakartotinis žiedo padengimas

Jei jūsų vestuvinis žiedas yra pagamintas iš baltojo aukso, jis yra dengtas rodžiu, kad būtų išgautas gražus sidabrinis atspalvis. Laikui bėgant rodžio danga nusidėvi, todėl gali būti naudingas pakartotinis žiedo padengimas rodžiu, atkuriant baltą aukso atspalvį ir kartu sumažinant smulkių įbrėžimų atsiradimą bei susigrąžinant pirminį žiedo blizgesį.

Pabaigai

Priemonių, kurių galima imtis norint atkurti pirminę vestuvinio žiedo išvaizdą, yra ne viena, tačiau svarbiausia tinkamai prižiūrėti savo vestuvinį žiedą ir jį nusimauti prieš atliekant darbus, kurių metu žiedas gali būti pažeistas. Tokiu būdu žiedas ilgiau išliks geros būklės ir prailginsite jo tarnavimo laiką.

Grįžti į tinklaraštį