Į ką verta atkreipti dėmesį, renkantis auksinius vestuvinius žiedus

Į ką verta atkreipti dėmesį, renkantis auksinius vestuvinius žiedus

Nors yra labai daug aspektų, į kuriuos reikia atsižvelgti, renkantis vestuvinį žiedą, vis dėlto, vienas iš svarbiausių sprendimų yra susijęs su metalu, iš kurio turi būti pagamintas vestuvinis žiedas. Iki šiol populiariausiu metalu vestuvinių žiedų gamyboje išlieka auksas. Tačiau jis taip pat gali būti įvairių rūšių, todėl, jei nusprendėte įsigyti auksinius vestuvinius žiedus, jums gali praversti keletas naudingų detalių.

Ar vestuvinį žiedą mūvėsite kartu su sužadėtuvių žiedu?

Jei planuojate savo vestuvinį žiedą mūvėti kartu su sužadėtuvių žiedu, tuomet geriausia būtų pasirinkti vestuvinį žiedą, pagamintą iš tokio paties metalo. Tokiu būdu vestuvinis ir sužadėtuvių žiedas, kuriuos mūvėsite vieną šalia kito, puikiai derės tarpusavyje ir vienas kitam netrukdys. Pavyzdžiui, jei jūsų sužadėtuvių žiedas yra pagamintas iš baltojo aukso, nebūtų tikslinga pasirinkti iš platinos pagamintą vestuvinį žiedą, nes, bėgant laikui, jis gali pažeisti sužadėtuvių žiedą. Tas pats pasakytina ir apie skirtingų karatų aukso žiedų mūvėjimą ant to paties piršto.

Ar jūsų oda yra jautri ir alergiška metalams?

Šį klausimą sau turėtų užduoti visi būsimi jaunavedžiai, nes nėra nieko blogiau, kaip odą dirginantis ir alergiją keliantis vestuvinis žiedas. Kadangi juvelyriniams dirbiniams gaminti naudojami taurieji metalai yra skirtingų metalų lydiniai, svarbu atsižvelgti į jums patinkančio vestuvinio žiedo sudėtį.

Pavyzdžiui, 9 karatų aukse yra 37,5 % gryno aukso; 14 karatų aukso sudėtyje grynojo aukso yra 58,5 %, o 18 karatų auksinį vestuvinį žiedą sudaro 75 % gryno aukso. Likusios tauriojo metalo, iš kurio gaminamas vestuvinis žiedas, dalys yra skirtingų metalų mišinys, nuo kurio gali priklausyti žiedo spalva, tvirtumas arba ilgaamžiškumas.

Nors grynas auksas yra hipoalerginis, o tai reiškia, kad jis jums negali sukelti alergijos, kiti metalai, kurie yra lydomi kartu su grynu auksu, kai kuriems žmonėms gali kelti alergiją ir dirginti odą. Taigi, kuo daugiau karatų turės auksinis žiedas, tuo mažesnė bus tikimybė, kad jis sukels alergines reakcijas. Vis dėlto, jei esate alergiški, net ir pasirinkę 18 karatų auksą, būtinai pasidomėkite, kokių dar metalų yra aukso lydinyje.

Ar žinote, kokios spalvos žiedo norite?

Galbūt jau žinote, kad norite geltonojo aukso vestuvinių žiedų? O gal jums labiau prie širdies baltasis arba rožinis auksas? Kad ir koks būtų jūsų skonis, jūs neabejotinai turėsite didelę pasirinkimo laisvę.

Jei jums labai patinka ryškiai baltos spalvos žiedai ir galvojate pasirinkti baltąjį auksą, nepamirškite, kad balta aukso spalva išgaunama padengiant auksą rodžiu. Tačiau ši danga bėgant laikui nusidėvi, todėl žiedą reikia padengti pakartotinai. To reikėtų nepamiršti, jei norite pasirinkti vestuvinį žiedą, kuris reikalaus mažesnės priežiūros.

Kokia yra jūsų kasdienė veikla?

Grynas auksas, palyginti su kitais metalais, yra labai minkštas, todėl paprastai iš 22 karatų gryno aukso vestuviniai žiedai negaminami. 18 karatų auksas taip pat yra pakankamai minkštas, todėl iš jo pagamintą žiedą reikia labai saugoti, kad jis nesusibraižytų ir neįlinktų. Būtent todėl, renkantis žiedą, labai svarbu atsižvelgi į savo kasdienę veiklą ir gyvenimo būdą.

Jei gyvenate labai aktyvų gyvenimą arba jūsų kasdienė veikla yra neatsiejama nuo darbo rankomis, kurio metu žiedas gali būti pažeistas ar nuolat kontaktuoti su kietais arba aštriais paviršiais, reikėtų rinktis mažiau karatų turintį auksinį vestuvinį žiedą, kuris būtų patvaresnis ir atsparesnis dėvėjimuisi. O jei jūsų veikla neturi įtakos žiedo dėvėjimuisi, galite pasirinkti ir 18 karatų auksinį vestuvinį žiedą. Bet kuriuo atveju, prireikus galite kreiptis į juvelyrą, kad jis atnaujintų jūsų vestuvinius žiedus.

Pabaigai

Žinoma, tai tikrai nėra viskas, apie ką turėtumėte pagalvoti, rinkdamiesi auksinius vestuvinius žiedus. Kai būsite nusprendę, iš kokio aukso vestuvinius žiedus norėsite įsigyti, ateis metas pagalvoti ir apie žiedų dizainą, jų dydį bei papildomas detales, pvz., brangakmenius ar graviravimą. Jei pasirinkimo procese susidursite su papildomais klausimais, visuomet galite kreiptis į mus telefonu +370-670-23569 arba e. paštu info@vestuviniaiziedai.lt ir mes su malonumu padėsime jums išsirinkti.

Grįžti į tinklaraštį