Auksinių vestuvinių žiedų paviršiai. Apie vestuvinio žiedo paviršiaus pasirinkimą.

Auksinių vestuvinių žiedų paviršiai. Apie vestuvinio žiedo paviršiaus pasirinkimą.

Vestuviniai žiedai papuošalas, kuris tikimąsi, kad Jus lydės kiekviename gyvenimo žingsnyje. Tai papuošalas, kuris tikėtina turės atlaikyti daugiausia smūgių ir daugiausia prisilietimų.

Labiausiai pasibraižymai matosi ant iki idealumo išlygintų, lygaus veidrodinio blizgesio žiedų ir mažiausiai ant kalinėtų, grublėtų paviršių žiedų. Įvairūs raštai, matinimai, kalinėjimai vizualiai labiau sumažina pasibraižymų matymąsi.

Ilgainiui susibraižymai susilieja į vieną visumą, akis prie jų pripranta ir tiek nebepastebi. Vieni žmonės pasibraižymų iš viso nepastebi ir nesureikšmina, o kiti pastebi kiekvieną įbrėžimą.

Jei manote, kad norite jog pasibraižymai būtų kuo mažiau matomi rinkitės matintus paviršius. Laikui bėgant matinimas taip pat po truputį mažėja ir į paviršių, besipoliruojant nuo kasdienių prisilietimų į paviršių išlenda aukso blizgumas.

Daugėja juvelyrų, kurie net sąmoningai atsisako gaminti veidrodinio blizgesio žiedus, nes tiesiog žino, jog tikėtina, kad toks paviršius susibraižys greičiau ir akivaizdžiau. O vieni klientai į tai žvelgs kaip į natūralų dėvėjimosi procesą, o kitiems apie tai reikės paaiškinti papildomai. Nors iš esmės, pasibraižymas kokybei ar nešiojimui neturi jokios reikšmės. Tai tiesiog yra natūrali aukso, kaip metalo savybė.

Ar kasdien liečiamas paviršius gali likti be žymės. Tikrai ne. Žinote, užsienyje net populiaru nešioti įvairias apsaugas, idant žiedas nesiliestų prie automobilio vairo.

Kodėl žiedo paviršius braižosi? Todėl, kad auksas yra ganėtinai minkštas metalas. Ne veltui juvelyrai ragina juvelyriką bent kartą į metus nunešti patikrinti ir atnaujinti. Kodėl tai svarbu? Nes taip galima pastebėti klibančią akutę, ištiesinti nežymiai pasideformavusius žiedus, taip užbėgant įvykiams už akių. Ir be abejo, atnaujinti nupoliruoti žiedai atgauna pirminį tviskesį. 

Reikia pagalbos ar patarimo renkantis vestuvinius žiedus? Rašykite info@vestuviniaiziedai.lt

 

Grįžti į tinklaraštį