Alternatyvūs metalai vestuvinių žiedų gamybai

Alternatyvūs metalai vestuvinių žiedų gamybai

Be trijų mums visiems gerai žinomų tauriųjų metalų, kuriuos sudaro auksas, platina ir sidabras, yra ir nemažai kitų lengvų, patvarių bei moderniai atrodančių tauriųjų metalų, kurie tapo populiariais pasirinkimais vestuvinių žiedų gamybai. Ir nors tokie metalai paprastai nenaudojami moteriškiems sužadėtuvių žiedams gaminti, jie gali puikiai tikti šiuolaikiško dizaino vestuviniams žiedams, kurie tobulai derės prie auksinio arba platininio sužadėtuvių žiedo. Taigi, iš kokių alternatyvių metalų jūs galėtumėte rinktis savo būsimus vestuvinius žiedus?

Kobaltas

Kobaltas yra ryškiai baltas metalas. Savo išvaizda jis primena platiną. Kobaltas buvo sukurtas naudoti medicinos ir kosmoso pramonėje, tačiau dabar jis siūlomas ir kaip šiuolaikiškas metalas, puikiai tinkantis vestuvinių žiedų gamybai. Jis yra beveik keturis kartus kietesnis už platiną, todėl iš kobalto pagaminti vestuviniai žiedai yra ilgaamžiai. Be to, šis metalas yra hipoalerginis. Tačiau reikėtų žinoti, kad kobaltas yra sunkesnis už kitus vestuviniams žiedams naudojamus alternatyvius metalus, todėl suteikia sunkumo pojūtį.

Iš kobalto pagaminti vestuviniai žiedai yra gana atsparūs įbrėžimams. Taip pat pabrėžtina, kad kobalto vestuvinių žiedų dydį galima lengvai koreguoti, todėl tai gali tapti praktiška alternatyva kitiems populiariems tauriesiems metalams.

Titanas

Nors iš pradžių titanas buvo naudojamas tik pramonėje, jau kurį laiką jis yra labai populiarus ir vestuvinių žiedų gamybos srityje, nes yra labai lengvas. Žmonėms, kurie paprastai nėra pratę nešioti papuošalų, iš titano pagamintas vestuvinis žiedas gali teikti ypatingai didelį komfortą ir sukurti lengvumo pojūtį. Titanas taip pat padeda vestuviniam žiedui suteikti ir labai unikalų bei šiuolaikišką stilių, pavyzdžiui, labai populiariais yra juodos, pilkos ir sidabro spalvos titano vestuviniai žiedai, kurie paprastai būna poliruoti arba satinuoti (blizginti). Titano vestuvinių žiedų sudėtyje nėra lydinių ir jie yra hipoalergiški.

Ieškantiems labai patvaraus metalo savo vestuvinių žiedų gamybai, titanas gali būti tinkamas pasirinkimas, kadangi šis metalas yra vienas tvirčiausių ir atspariausių įbrėžimams. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad iš titano pagamintų vestuvinių žiedų dydžio keisti negalima.

Volframas

Volframas yra sidabrinės spalvos metalas, kuris net keturis kartus kietesnis už titaną. Iš volframo pagaminti vestuviniai žiedai turi ryškų ir sunkiai įžiūrimą blizgesį. Volframas yra grynas elementas ir puikiai tinka alergiškiems žmonėms, nes yra hipoalergiškas.

Kadangi volframas yra labai kietas metalas, iš jo pagamintų vestuvinių žiedų priežiūra yra itin paprasta ir minimali. Volframo vestuvinių žiedų dydžio keisti taip pat nėra galimybės.

Nerūdijantis plienas

Šiandien nerūdijantis plienas sparčiai populiarėja dėl savo tvirtumo, ilgaamžiškumo ir palankios kainos. Blizgantys ir tvirti nerūdijančio plieno vestuviniai žiedai gali būti poliruojami, kad įgautų norimą išvaizdą, pvz., atspindinčią chromo išvaizdą arba labiau matinę alavo išvaizdą. Kad nerūdijantis plienas būtų atsparus oksidacijai, jo mišinyje yra ne mažiau kaip 10,5 % chromo.

Nerūdijančio plieno vestuvinių žiedų priežiūra yra labai nesudėtinga. Tokius žiedus galima lengvai valyti naudojant indų ploviklį, vandenį ir minkštą šluostę.

Pabaigai

Nepaisant to, kokį metalą nuspręstumėte pasirinkti savo vestuvinių žiedų gamybai, visuomet turėtumėte imtis visų įmanomų saugumo priemonių ir tinkamai prižiūrėti savo vestuvinius žiedus, kad jie nesusibraižytų ir visuomet išliktų spindintys. O jei nesate tikri, kaip turėtumėte prižiūrėti iš atitinkamo metalo pagamintus vestuvinius žiedus, visuomet galite pasitarti su juvelyru, kuris ne tik pateiks daug naudingų priežiūros patarimų, tačiau taip pat galės reguliariai atnaujinti jūsų vestuvinius žiedus ir sugrąžinti jiems pirminį spindesį.

Grįžti į tinklaraštį